МЕНЮ САЙТУ
САЙТИ ДРУЗІВ
Статистика
Форма входу
Головна » 2010 » Грудень » 7 » Копайгоренко Василь (Київ)
00:13
Копайгоренко Василь (Київ)

Копайгоренко Василь (Київ)

Член Національної спілки художників України.Закінчив Київський державний художній інститут.Живописець.


Народився 29.05.1955 р. в місті Київ. 1980 року закінчив Київський державний художній інститут (Навчався у В. Пузиркова і В. Зарецького, Дерегуса М.). Живописець. Із 1984 року Член Національної Спілки художників України. Працює викладачем живопису в інституті ім. М. Бойчука.

Після закінчення Київського художнього інституту творчий шлях був нелегким, сповненим пошуків власної яскравої манери. Відійшовши від обов’язкових традицій соцреалізму почав використовувати у живописі незвичні для того часу закони умовної площинно-декоративної композиції. Основою творчості стали народні традиції, українська міфологія, прадавні звичаї, пісні, народне мистецтво. Зберігаючи принцип площинності композиції, він представляє свої візії різноплановими, вірніше – різномасштабними, будує твір за килимовим принципом.

Василь Копайгоренко

Колір є легким, ніби акварельним, прозорим, ніби повітряним. Копайгоренко також почав застосовувати поєднання живопису і графіки, за допомогою гнучкої лінії створює об’єм, контури. Високий професіоналізм рисувальника поєднуються із скульптурним баченням

В. Копайгоренко постійний учасник художніх виставок. Персональні виставки творів художника відбулися у Національному музеї Т. Шевченка в Києві, Лаврській галереї мистецтв, Київському відділенні «Deutsche Bank» в Україні, у резиденції посла Фінляндії, у виставковій залі національної спілки художників України, у музеї Івана Гончара, у галереї «Мистець», у галереї Українського гуманітарного ліцею, у 2010 році персональна виставка творів у київській художній галереї «Мистецька збірка» присвячена до 55-ти річчя художника. Твори зберігаються у Державному музеї Т. Г. Шевченка, музеях СНД, приватних колекціях України, Росії, США, Канади, Великої Британії, Данії, Німеччині, Італії, Франції.

Копайгоренко не тільки художник, а і колекціонер. Багато років він збирає рушники, гончарні вироби, предмети стародавнього українського одягу та побуту.

В особі Василя Копайгоренка маємо художника впізнаваного, зі своїм унікальним стилем, з великою творчою наснагою, з власною концепцією художнього мислення і творчим обличчям, художника високої професійної майстерності та великої працездатності.

Переглядів: 1082 | Додав: петрик574839 | Теги: Копайгоренко Василь (Київ) | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання